توصیه‌های برای افزایش هوش جنین

 

یک متخصص طب‌سنتی با بیان اینکه اگر مادران تدابیر بارداری را رعایت کنند، جنین به سلامت دوره رشد خود را می‌گذراند، گفت: مادرانی که این تدابیر را رعایت نکنند، نباید انتظار داشته باشند با خوردن چند میوه یا غذا هوش فرزندشان زیاد شود.

 مامک هاشمی‌حبیب‌آبادی، با اشاره به اینکه برای افزایش هوش  و سلامت جنین باید اصول کلی رعایت شود، اظهار کرد: در احادیث آمده «کُندر» برای افزایش هوش جنین مفید است.

بر روی تاثیرگذاری کُندر تحقیقات اساسی صورت نگرفته، اما توصیه می‌شود مادران باردار از هفته 12 تا 14 بارداری کُندر به اندازه یک نخود بجوند تا به طور کامل با بزاق دهان مخلوط شود. در طول 9 ماه بارداری بهتر است کُندر مورد استفاده قرار نگیرد به غیر از زمانی‌که اشاره شد چرا که استفاده زیاد آن عوارض خاصی به همراه دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ممکن است جنس تقلبی کُندر در بازار عرضه شود یا به علت مشابهت افراد گیاه دیگری را خریداری کنند، بهتر است زیاد مورد استفاده قرار نگیرد تا از عوارض آن جلوگیری شود.

عضو هیئت مدیره و مسئول کمیته روابط عمومی انجمن علمی طب‌سنتی ایران، خاطرنشان کرد: همچنین گوش دادن به موسیقی‌های آرامش‌بخش بر افزایش هوش جنین تأثیر مثبتی دارد.

وی گوش سپردن به قرائت قرآن در تقویت هوش جنین را مهم دانست و ادامه داد: بوییدن عطرهای طبیعی مانند گل‌محمدی و بهارنارنج نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

هاشمی‌حبیب‌آبادی با بیان اینکه بوییدن لیمو علاوه بر افزایش هوش جنین، بر رفع ویار بارداری هم تاثیرگذار است، گفت: هِل را هم می‌توان در افزایش هوش جنین مهم دانست.


وی قرار داشتن مادر در حالت آرامش و به دور از تنش و اضطراف را در افزایش هوش جنین قابل اهمیت دانست و عنوان کرد: بخش زیادی از هوش پس از تولد جنین شکل می‌گیرد. بر این اساس باید تقویت هوش پس از تولد هم مدنظر مادر قرار داشته باشد.

این متخصص طب‌سنتی با بیان اینکه ماساژ آرام نوزاد در ساعات اولیه تولد بر هوش تأثیر دارد، ورزش را دارای اهمیت دانست و یادآور شد: در دوران بارداری مادران باید ورزش معتدل داشته باشند؛ به ویژه افرادی که دچار فشارخون، دیابت یا افزایش وزن هستند؛ چرا که ورزش علاوه بر قوت عضلات، به زایمان طبیعی کمک کرده و روی افزایش هوش جنین تاثیر می‌گذارد.

***

سبک زندگی و رژیم غذایی شما در طول دوران بارداری می‌توانند روي سلامت نوزاد شما تاثير بگذارند و به تناسب‌اندام شما پس از زایمان کمک کنند.


غدای مناسب مادربرای براي مغز كودك"جنین"

ماهی سالمون یا قزل‌آلا

این ماده غذایی بهترین منبع DHA ، اسید چرب مفید و امگا3 است که به رشد مغزی کودک و سیستم عصبی او کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد اگر در طول دوران حاملگی زیاد ماهی بخورید، می‌توانید قدرت مغزی نوزادتان را افزایش دهید. با این که میزان جیوه سمي موجود در ماهی سالمون بسیار ناچیز و کم است، مصرف مقدار کم آن به طور روزانه می‌تواند تبدیل به خطر شود، بنابراین حداکثر میزان مصرف آن در هفته به صورت پخته حدود 400 گرم یا 12 اونس است. يعني يك يا دو بار در هفته.

براي آنكه بچه لب شكري نشود

مارچوبه

اين گياه سرشار از آهن است؛ آهن تنها در جگر گاو، غلات غنی شده به مقدار فراوانی موجود است. این گیاه نیزه‌ای از نقص‌های مادرزادی مثل شکاف در ستون فقرات جلوگیری می‌کند. در ضمن، این گیاه سبزرنگ یکی از خوشمزه‌ترین گیاهان فصل بهار است.

تخم‌مرغ

مقدار ذخیره کولین، نوعی از ویتامین B که رشد مغزی و ذهنی جنین را افزایش می‌دهد، در طول دوران بارداری کاهش پیدا می‌کند. از این‌رو دریافت مقدار کافی از این ماده بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه نيمرو یکی از دسترس‌ترين مواد خوراکی است که بسیار آسان آماده می‌شود و نیز مهم‌ترین منبع کولین است. تخم‌مرغ را کامل استفاده کنید نه اینکه فقط سفیده آن را بپزید که تنها 4 گرم پروتئین دارد زیرا کولین در زرده تخم‌مرغ قرار دارد. همچنین آن را به صورت متعادل مصرف کنید. برای نمونه، روزی یک عدد تخم‌مرغ آبپز یا املتی که با 3عدد سفیده و یک عدد زرده درست شده بخورید.

ماست

این محصول لبنی خامه‌ای، منبعی عالی از زینک، ماده معدنی مفید برای رشد و ترمیم بافت‌هاست. زینک به ساخت بلوک‌های دیاگرام ژنتیکی که DNA نام دارد، کمک می‌کند. ماست غنی از کلسیم است که به رشد استخوان‌های جنین و استحکام او کمک ‌مي‌كند. همچنین حاوی باکتری‌های پروبیوتیک خوب برای تسریع عمل هضم و افزایش ایمنی است. حتما به موارد ذکر شده روی برچسب آن که بیانگر «کشت زنده میکروب فعال» برای فواید بیشتر است، توجه کنید.

مرکبات

اگر در زمان بارداری سرما خوردید یا دچار آنفلوآنزا شدید، پنج‌برابر بیشتر در معرض عوارض جدی‌ای چون سينه پهلو و ذات‌الریه یا برونشیت قرار می‌گیرید. مرکبات منبعی ایده‌آل از ویتامین C هستند که ایمنی بدن را افزایش می‌دهند و مانع از گسترش بیماری  مي​شوند.

پنير

پروتئین پایه‌گذار رشد نوزاد است و سلول‌های شما را همینطور که بدنتان درحال تغییر است، بازسازی مي‌كند. در طول دوران بارداري، پروتئین مصرفی روزانه شما باید از 46 گرم به 71 گرم برسد. پنیر سفید منبع عالی و سریع این ماده غذایی است و مقداری کلسیم اضافی نیز دارد.

براي فشارخون‌تان"سیر"بخورید

با اینکه این ماده غذایی دهان را بدبو می‌کند اما ارزش غذایی بالا و فواید بسیاری دارد. سیر خطر ابتلا به بيماري پره اکلامپسیا (بیماری جدی که با  فشارخون بالا در دوران بارداری شناخته می‌شود) را از بین می‌برد. حدود یک چهارم از خانم‌هایی که در دوران بارداری فشارخون دارند، دچار پره اکلامپسیا می‌شوند و آنهایی که این بیماری را از قبل داشته‌اند، بیش از دوبرابر در آینده استعداد ابتلا به بیماری‌های قلبی را دارند.

وعده‌های غذایی خود را با خوراکی‌های ساده پر کنید.

گزینه‌های بسیار خوب عبارتند از کنسرو تن ماهی، کنسرو لوبیای کم سدیم، میوه‌ها و سبزیجات یخ‌زده بدون مواد افزودنی، برنج قهوه‌ای و جوی دو سر زودپز، ترتیلای ذرت کامل، ماست بدون چربی، پنیر سفید، آجیل‌ها و روغن زیتون مخصوص سالاد.

 با هر وعده غذایی خود یک لیوان آب بنوشید.

در طول دوران بارداری، حجم خون شما تا حدود 50 درصد بیشتر می‌شود و کلیه‌های شما به اندازه کافی کار نمی‌کنند. ضعف کلیه‌ها از بین بردن آب اضافی را برای بدن مشکل می‌سازد، تا جایی که به صورت غیرقابل اجتنابی منجر به پف کردن و ورم پاها می‌شود. اما نوشیدن آب کافی می‌تواند به شما کمک کند تا ماندن آب در بدن، رساندن رطوبت و جلوگیری از یبوست برطرف شود. با نوشیدن 3/2 لیتر یا حدود 10 فنجان آب در روز می‌توانید برخی مشکلات ایجاد شده را از بین ببرید.

 

ليست مواد غذايي مناسب براي هوش 

* انار شيرين: خوردن انار، معده را دباغي كرده و ذهن آدمي را نيرو مي‌بخشد و موجب تقويت حافظه مي‌گردد. 
 انار خون‌ساز است،انار مقوي روح و ذهن است. . در موقع مصرف، زدن كمي گلپر علاوه بر بوي مطبوع به هضم آن نيز كمك مي‌كند 
* انجير:  يكي از منابع غني از فسفر است ، عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حياتي بين اندام‌ها و بدن مي‌شود. -انجير منبع توليد انرژي است. انجير خشك قدرت غذايي فراواني دارد، هم‌چنين انجير، مقوي مغز و اعصاب است. 

*انگور- انگور حاوي پتاسيم است كه موجب احساس شادي مي شود، حاوي فسفات مي باشد كه غذاي مغز مي باشد و باعث ازدياد هوش و حافظه مي گردد،به علت داشتن منگنز عامل رشد نيز محسوب مي شود،باعث تقويت عضلات مي شود،ذهن را فعال و عضلات را قوي مي كند.

* بادام:  به دليل وجود روي،و فسفر  يكي از منابع غني  فسفر است 
* بادام زميني: ليستين موجودبادام موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود.
*پرتقال: از جمله غذا هايي است كه جهت رشد مغز جنين لازم هست. 
* تخم مرغ: به دليل وجود روي، وجود امگا 3و ليستين ،موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود.

*توت فرنگي: يكي از مهم ترين منابع آنتي اكسيداني قوي و فيتو كميكال هااست كه سلامتي بدن را بهبود ميبخشد.
*جگر،سویا،گردو،پسته،آجیل،گوشت گاو،ماست  وآواكادوبه دليل وجود روي منابع مفيد امگا 3 هست،براي افزايش حافظه و تقويت ذهن نيز مفيد است 
*جوانه گندم: ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود 
*خرفه: خرفه(یا قلفه یا پرپهن)آنتي اكسييدان هابه همراه ويتامين A/ E/ C براي شكل گيري مغز ضروري است آنها در ميوه هاي تازه و سبزيجات تازه يافت ميشوند خرفه داراي بيشترين آنهاست 
* دانه آفتابگردان:  به دليل وجود روي،ليستين موجود در آن موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود 
*روغن ماهي:اين روغن در دوران بارداري نه تنها بر ضريب هوشي نوزادان اثر دارد،

* سبزيجات:مصرف سبزي‌هاي تازه حافظه را تقويت مي‌كندو نقش آنتي اكسيداني دارند و مصرف آنها موجب افزايش حافظه مي‌شود. 

* آمينو اسيد ها: ساختار نرون ها(انتقال دهنده پیامهای عصبی) رو شكل ميدهند،چربي هاي ضروري و امگا3 قدرت حافظه و تفكر را بالا ميبرند و ويتامين ها عملكرد سيستم عصبي را افزايش ميدهند و قند هاي اصلي غذاي سيستم عصبي و سلول هاي مغز هستند. 

*سديم: منابع سديم عبارتند از نمك مصرفي ، پنير ، دانه غلات و زيتون سبز. 
*سمنو: داراي فسفر، كروميوم، روى، سلنيوم، آهن و مس است. 
* شلغم: فرزندان مادراني كه در دوران بارداري شلغم مصرف كردند زودتر به سخن گفتن مي افتند. 
* شير: ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شودکه يكي از منابع غذايي سرشار از كولين است.  
 عدس: ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود 
*غلات:به دليل وجود روي، غلات كامل سرشار از ويتامين B هستند و به افزايش عملكرد حافظه كمك 
*كرفس: كرفس به علت دارا بودن فسفر زياد ، در ازدياد هوش موثر استونیزحافظه را زياد و قلب را پاك مي كند 
** كندر: در اسلام به خوردن خوردن كندر بسيار سفارش شده است. خوردن كندر توسط زن باردار باعث زيادي عقل بچه ، باهوش ، پاكدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خشخو و نيكو شدن دختر مي شود . در حديثي آمده است : به زنان حامله كندر بخورانيد ، بدرستي كه طفل در شكم مادر كندر غذاي او مي شود ، دلش محكم و تحملش زياد مي شود امام رضا(ع) میفرماید: به زنان حامله كندر بخورانيد تا فرزندي كه در بطن دارند اگر پسر است با هوش و دانا و شجاع و اگر دختر است خوش قيافه و خوش اخلاق گردد

*ماهي:بعلت داشتن روي ، فسفربر هوش جنين می افزاید. 
*منيزيم: منابع آن عبارتند از :كاكائو ، آجيل ، سويا ، دانه كامل غلات ، ادويه جات و سبزيجات مخصوصا اسفناج .

*ميگو: به دليل وجود فسفر 
* نارنگي: نارنگي با فسفر زياد باعث تقويت حافظه و هوش مي‌شود 
* نان جو يا نان هاي سبوس دار مثل سنگك: از جمله غذا هايي است كه جهت رشد مغز جنين لازم هست.